18 Mart 2009 Çarşamba

İyi davranmak

Ters davranmanızın avantajı, sert davranmakla elde edilecek doğrudan sonuçlar değildir; fakat iyi davranmanın tanımını değiştirmesidir. Eskiden ona yaptığınız ve normal olan davranışlar artık, onun için özel davranışlar ve ödüldür. Eskiden istediği zaman yaptığı seks, siz bunu sınırlandırdığınız ve onunla seks yapmayı kestiğiniz için, onun için nadir ve elde etmesi için çaba harcaması gereken bir şey haline gelir. Ona sürekli sert davranarak iyi olarak adlandırdığı davranışların yeniden tanımlanmasını sağlamış olursunuz.

Kötü davranışlarınızı bir standarda birkaç hafta süreyle ona bu şekilde davranın. Bir kere ters davranmaya başladığınızda bunu sert davranışlar için bir kural ve temel haline getirebilirsiniz. Örneğin, onun gelecekte yapacağı iyi davranışların (size göstereceği itaatin) ödüllendirileceğini bilmesini sağlayın. Ona “Bugün düşündümde, eğer bütün hafta boyunca iyi davranır ve ev işlerini yaparsan, hafta sonu sana oral seks yapacağım”.

Birkaç hafta önce oral seks, bütün hafta ev işi yapmaya değecek bir şey değilken, şimdi huysuzlaştığınız, talepkar ve şartlı davranmaya başladığınız (ve mesela seksi sınırlandırdığınız veya kestiğiniz için) için, oral seksin değeri önemli oranda artacaktır.Bu şekilde davranarak, kocanıza kurallarınızı takip etmesi için bir sebep ve motivasyon vermiş olursunuz. Olay tamamen bir sopa ve havuç olayı. İyi davranış için onu ödüllendirin, kötü davranış içinse cezalandırın; ama en ona sizden daha aşağı bir konumda olduğunu hatırlatın ve hissettirin.