18 Mart 2009 Çarşamba

Tanım

Cuckold terimi eşi tarafından aldatılan ve eşinin onu aldatmasını kabul etmiş veya etmek zorunda kalmış erkekler için kullanılan bir terimdir. Her ne kadar “cuckold” Türkçeye “aldatılan koca” olarak çevrilse de, aldatılan partner olayın farkında olduğundan, “aldatılmış” değildir. Üstelik birinin cuckold olması için evli olması da gerekmez. Cuckold ilişkilerde kadın, cinselliğini özgürce yaşarken, erkek kadına sadıktır. Kadın erkeği bu tarz bir ilişkiye razı etmek için bazı seks oyunlarını, eşinin/sevgilisinin ona olan duygularını vs. kullanır. Erkek, her ne kadar partnerinin başka erkeklerle olmasını istemese, bu durum onu kızdırsa veya kıskançlık hisstemesine yol açsa da, yine de eşinin/partnerinin başkasıyla yatması fikri onu hetecanlandırır. Eşinin başkası ile yatması hoşuna gitmese de, bu durumdan nefret etse de… heyecanlanır.

İşte kadın, bu noktada erkeğin hissettiği bu heyecanı yönlendirebilirse, o zaman istediği zaman istediğiyle yatma hakkını talep edip bu hakkı kazanabilir.
Bunu yapabilmek için ise, erkeğin kendi üzerindeki otoritesini kırması ve erkeğin erkekliğine olan güvenini zedelemesi gerekir.
Erkek, kendi erkekliğinden şüpheye düştüğü ölçüde, kadının taleplerine karşı savunmasız kalacak ve tavizler vermeye başlayacaktır.

Cuckold ilişkiler, tamamen ve sadece Kadının Özgürlüğü ve Zevki üzerinde kurulmuş ilişkilerdir ve çiftler evli olmasalar da, kadın cinsel hayatını özgürce yaşarken partnerinin ona sadık kalması ve otoritesine boyun eğmesine dayanır.